Διοικητικό Συμβούλιο

Παντελής Νικολόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Παντελής Νικολόπουλος, εκ των ιδρυτών της εταιρείας Computer Logic ΑΕ και βασικός της μέτοχος, διετέλεσε για πολλά χρόνια Τεχνικός Διευθυντής της και Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Μεγάλων Έργων και Ολοκληρωμένων Λύσεων. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Διδακτορικού Διπλώματος από την École Nationale Supérieure d’Informatique et de Mathématiques Appliquées de Grenoble (Γαλλία). Το 2002, μαζί με άλλα στελέχη ίδρυσαν την Entersoft και έκτοτε είναι Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου και βασικός μέτοχος.

Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

Ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας Computer Logic North που αντιπροσώπευε και υποστήριζε τα προϊόντα της Computer Logic στη Βόρειο Ελλάδα. Διετέλεσε για περισσότερα από 17 χρόνια Γενικός Διευθυντής του υποκαταστήματος Β. Ελλάδος της Computer Logic. Ηταν μέλος του Δ.Σ και Γενικός διευθυντής της LogicDIS στην Β. Ελλάδα. Επί 18 χρόνια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του υποκαταστήματος της Entersoft στην Β. Ελλάδα. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος). Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΒΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Β. Ελλάδος). Εκπροσωπεί την Entersoft (ως μέλος) στον ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων). Σήμερα, είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Entersoft.

Αντώνης Κοτζαμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Αντώνης Κοτζαμανίδης διατελεί σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι κάτοχος διδακτορικού στην Πληροφορική από το Imperial College of Science, Technology & Medicine. Εργάστηκε για δέκα χρόνια ως Software Developer, Διευθυντής Παροχής Υπηρεσιών Μεγάλων Έργων και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία Computer Logic και LogicDIS. Το 2002, μαζί με άλλα στελέχη ίδρυσαν την Entersoft, στην οποία ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Μέχρι σήμερα, από αυτή τη θέση συμμετέχει στη διαρκή ανάπτυξη της εταιρείας από μία νεοφυή σε έναν όμιλο εταιρειών λογισμικού για επιχειρήσεις με παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή με περισσότερα από 400 στελέχη και πελάτες σε 35 χώρες. Το 2008, δρομολόγησε την εισαγωγή της εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α, ενώ το 2020 ολοκλήρωσε με επιτυχία την είσοδο της εταιρείας στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από το 2009 μέχρι σήμερα, υλοποίησε την ίδρυση 3 θυγατρικών σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε οκτώ εξαγορές μικρότερων εταιρειών ή δραστηριοτήτων λογισμικού (Novacon, Retail-Link, Cardisoft, Alpha Software Solutions, Pocketbiz, Plexis ERP, Optimum και Wedia). Έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΠΕ και του ΣΕΚΕΕ καθώς και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Σταύρος Μένεγος, Εκτελεστικό μέλος ΔΣ

Ο Σταύρος Μένεγος διατελεί σήμερα εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι Μηχανικός Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πολυτεχνείο της Πάτρας και κατέχει Masters of Science από το Imperial College of Science, Technology and Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Για οκτώ χρόνια ήταν υπεύθυνος σχεδίασης και ανάπτυξης του περιβάλλοντος εφαρμογών Ωmega της Computer Logic. Το 2000, ανέλαβε τη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και τις στρατηγικές τεχνολογικές επιλογές της εταιρείας LogicDIS. Από το 2002 έως σήμερα, κατέχει τη θέση του Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης της Entersoft, έχοντας πλήρη ευθύνη για τις τεχνολογικές πλατφόρμες και διαδικασίες της Εταιρείας και την ανάπτυξη όλων των προϊόντων της, ενώ από το 2015 λαμβάνει από την Microsoft τον τιμητικό διεθνή τίτλο του Microsoft Regional Director για την Ν/Α Ευρώπη.

Χαράλαμπος Αβρατόγλου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Χαράλαμπος Αβρατόγλου διατελεί σήμερα εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επί δεκαπέντε χρόνια σχεδιάζει, αναπτύσσει και επιβλέπει την παραγωγή πλήθους γνωστών εμπορικών εφαρμογών όπως Professional, Defacto, LogicDIS Prime ERP, LogicDIS Business ERP, LogicDIS HRM κ.α. Ηγήθηκε της σχεδίασης του περιβάλλοντος ανάπτυξης Ωmega της Computer Logic. Το 2000 ανέλαβε Τεχνικός Διευθυντής στη LogicDIS. Σήμερα είναι Διευθυντής Ανάπτυξης Νέων Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων στην Entersoft, έχοντας την ευθύνη για τα CRM και E-Commerce προϊόντα της εταιρείας.

Κάτια Παπαχριστοπούλου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Η Κάτια Παπαχριστοπούλου διατελεί σήμερα εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι Φυσικός. Επί δεκαπέντε χρόνια εργάστηκε στην εταιρεία Computer Logic και στην LogicDIS στην ανάλυση και σχεδίαση πλήθους εφαρμογών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Ορίζοντες, Defacto, Personnel), ενώ το 1996 τίθεται επικεφαλής των ομάδων ανάπτυξης στην πλατφόρμα Ωmega (LogicDIS Prime/Business ERP, ERP/Securities κλπ). Το 2002, μαζί με άλλα στελέχη ιδρύουν την Entersoft, όπου αναλαμβάνει Διευθύντρια Ανάπτυξης Εφαρμογών. Από το 2018 ως το 2022 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Marketing του Ομίλου, ενώ από το 2023 είναι επικεφαλής Ειδικών έργων & Πρωτοβουλιών της Διοίκησης.

Γεώργιος Ξηρογιάννης, Ανεξάρτητο Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

O Γιώργος είναι σήμερα Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ, Διευθύνων Σύμβουλος στον ερευνητικό / αναπτυξιακό βραχίονά του τη «Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας ΑΕ» και Aντιπρόεδρος στον εκπαιδευτικό βραχίονά του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ. Είναι ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. της Entersoft, καθώς και μέλος του Advisory Board του EGG στη Eurobank. Έχει επίσης τη θέση του προεδρεύοντος των εργασιών της BusinessEurope σε θέματα διεθνών αγορών. Την περίοδο 2019-2022 είχε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ, συντονίζοντας τα κρίσιμα θέματα της βιομηχανικής πολιτικής, των αναπτυξιακών στρατηγικών, των επενδύσεων, της ψηφιακής οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης και του διεθνούς εμπορίου. Την περίοδο 2012-2019 κατείχε διευθυντικές θέσεις στον ΣΕΒ. Πριν τον ΣΕΒ διατέλεσε Ανώτερος Διευθυντής στην PwC, όπου διεύθυνε σημαντικά έργα Strategy & Operations στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο πανεπιστήμιο Πειραιά και το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Διαθέτει σημαντικό συγγραφικό και επιστημονικό έργο σε θέματα τεχνολογιών αιχμής και σύγχρονης επιχειρηματικότητας.
Ο Γιώργος είναι διδάκτωρ (Ph.D.) τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Edinburgh, Βρετανία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην τεχνητή νοημοσύνη από το Bristol University, Βρετανία και πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μαρίκα Λάμπρου, Ανεξάρτητο Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας του βιβλίου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή». Eίναι μέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft, TEKA και ΕΥΔΑΠ. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης στελεχιακής εμπειρίας σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (BSH, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys, ΚΑΥΚΑΣ), τα τελευταία 15 χρόνια σε θέσεις Γενικής Διευθύντριας και CEO. Έχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι μέλος του WCD (Women Corporate Directors) Foundation, του NED Club (Σωματείο μη Εκτελεστικών μελών ΔΣ), mentor της Endeavor και του WoT (Women on Top), και μέλος δύο Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Μέχρι τον Φεβρουάριο 2021 ήταν Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) και μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Ελληνο-Aμερικανικού επιμελητηρίου. Όντας αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση και της υγιούς επιχειρηματικότητας, έχει ιδρύσει και διευθύνει τη συμβουλευτική εταιρεία CEL (Compassionate Entrepreneurial Leadership).

Γεώργιος Λυσσαίος, Ανεξάρτητο Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Γεώργιος Λυσσαίος σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Imperial College of Science, Technology & Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στον στρατηγικό και οικονομικό σχεδιασμό, στη διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς και στο σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, του οποίου είχε διατελέσει Πρόεδρος από το Νοέμβριο του 2015 έως το Νοέμβριο του 2018. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη Γενική Διεύθυνση μεγάλων πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών, ενδεικτικώς αναφερομένων των Pipelife Hellas Α.Ε., Proto Α.Ε. (Spentzos Group), Κατσέλης & Υιοί ΑΒΕΕ, αναλαμβάνοντας πάντοτε θέσεις αυξημένης ευθύνης. Διαθέτει πλήθος Πιστοποιήσεων (Certified Champion for 6σ, Advaced Finance MCE, Leadership Principles MCE) και έχει πιστοποίηση από Πανεπιστήμιο του Cambridge για τη διαχείριση επιχειρηματικής βιωσιμότητας (Business Sustainability Management). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), καθώς και της Ένωσης Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).