Η έννοια της καινοτομίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της ΓΙΩΤΗΣ. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε, το 1930, τυποποιημένες βρεφικές και παιδικές τροφές και έκτοτε δεν έπαψε να καινοτομεί. Από τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο επιδόρπιο στιγμής, μέχρι τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα, η ιστορία της αποτελείται από σημαντικές «πρωτιές» και καινοτομίες. Έχοντας ως βασικό μέλημα και στόχο να παρακολουθεί και να διακρίνει τις νέες τάσεις, η ΓΙΩΤΗΣ ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη διατροφή, με καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και έχουν οφέλη για τον οργανισμό και την ποιότητα ζωής γενικότερα.