Ιστορία

Η Entersoft  ιδρύθηκε το 2002 από ανθρώπους με εμπειρία δεκαετιών στο χώρο του λογισμικού για επιχειρήσεις. Οι βασικοί της μέτοχοι ήταν βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της εταιρείας Computer Logic. Παρακάτω καταγράφονται οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας.

2002

Ίδρυση της Entersoft A.E. Η εταιρεία επένδυσε στο τεχνολογικό περιβάλλον Microsoft® .NET για την παραγωγή ολοκληρωμένης σουίτας εφαρμογών για επιχειρήσεις.

2003

Η Microsoft Corporation επιβραβεύει την Entersoft και το διευθυντή R&D της για τη διάδοση της τεχνολογίας Microsoft® .NET στους έλληνες μηχανικούς λογισμικού.

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας αναγνωρίζει την καινοτομία του περιβάλλοντος enter .net και επιδοτεί την ανάπτυξή του.

Η ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών Entersoft Business Suite® για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είναι πλέον διαθέσιμη. Το προϊόν σημειώνει εντυπωσιακή αποδοχή από τις επιχειρήσεις και στους δύο πρώτους μήνες εμπορικής εκμετάλλευσής του το επιλέγουν 30 πελάτες.

2004

To πρώτο εξάμηνο του έτους η ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών Entersoft Business Suite® επιλέχθηκε από μεγάλες εταιρείες όπως οι CPI, DIONIC, ΙΑΣΩΝ Πληροφορική και ΜΑΚΙΤΑ.

Στοχεύοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η Entersoft, ολοκληρώνει και διαθέτει στην αγορά το νέο της προϊόν Entersoft Expert®.

15 εταιρείες πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα εκπαιδεύονται στα προϊόντα της Entersoft και αποτελούν τους πρώτους συνεργάτες της.

Τα προϊόντα της Entersoft γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία με αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς η εταιρεία να έχει πάνω από 145 πελάτες και να υποστηρίζει πάνω από 1.500 χρήστες.

2005

Οι πελάτες της Entersoft απολαμβάνουν πανελλαδικά τη νέα υπηρεσία υποστήριξης χρηστών με αστική χρέωση και πανελλαδικό αριθμό κλήσης 801 100 40 40.

Σε συνεργασία με την εταιρεία HIT η Entersoft αναπτύσσει και διαθέτει τα νέα προϊόντα PROT@ERP και Estia.NET για το χώρο των ξενοδοχείων.

Το δίκτυο Συνεργατών της Entersoft αριθμεί πανελλαδικά 40 εταιρείες πληροφορικής. Η εμπορική επιτυχία των προϊόντων της Entersoft συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς. Η Entersoft πετυχαίνει τριπλασιασμό των πελατών της, οι οποίοι ανέρχονται σε 450 με περισσότερους από 3.500 χρήστες.

2006

Η Entersoft εδραιώνεται στην αγορά ERP υψηλών απαιτήσεων. Το πελατολόγιο της εταιρείας διευρύνεται σημαντικά τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα. Οι εγκαταστάσεις εκτοξεύονται στις 817 με περισσότερους από 6.200 χρήστες. Η Entersoft επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο Συνεργατών της και διαθέτει πλέον επιλεγμένους συνεργάτες σε κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας.

2007

H Entersoft παρουσιάζει το Entersoft CRM®, το πρώτο Ελληνικό CRM σύστημα πλήρως ενοποιημένο με ERP. Το Entersoft CRM® επιλέγεται από πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις, με ενδεικτικές τις DIONIC, AMY, EXPO, DERMACOM, AXEON, IFI GROUP, SCAN GROUP, SPANOS INDUSTRIES και πολλές άλλες.

Ταυτόχρονα η εταιρεία παρουσιάζει το Entersoft E-Commerce®, το μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου πλήρως ενοποιημένο με τα ERP-CRM συστήματα της Σουίτας εφαρμογών Entersoft Business Suite® και Entersoft Expert®, αλλά και με οποιοδήποτε άλλο ERP – CRM της αγοράς. Το σύστημα απολαμβάνει την αποδοχή σημαντικών επιχειρήσεων / πελατών της Entersoft.

2008

H Entersoft εισάγεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την ίδια χρονιά η εταιρεία ιδρύει δύο θυγατρικές εταιρείες, μία στη Ρουμανία με την επωνυμία Entersoft Romania Software SRL και μία στη Βουλγαρία με την επωνυμία Entersoft Bulgaria EOOD, διευρύνοντας την εξωστρέφειά της και ενισχύοντας την αναπτυξιακή της πορεία.

2009

H Entersoft συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με την εξαγορά δύο ελληνικών εταιρειών, τη Nova Consulting A.E., η οποία στη συνέχεια απορροφήθηκε από την Μητρική και τη Retail@Link A.E. Με την εξαγορά της Retail@Link, η Entersoft Α.Ε. εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-Invoicing) και ηλεκτρονικής ανταλλαγής παραστατικών (EDI μέσω Internet, καθώς και στην αγορά παροχής λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας ως υπηρεσία από το διαδίκτυο (Software as a Service).

Η εταιρεία παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη και ποιοτικά διευρυνόμενο πελατολόγιο. Παράλληλα η εταιρεία διαθέτει ένα επιλεγμένο δίκτυο Πιστοποιημένων Συνεργατών, εξασφαλίζοντας την βέλτιστη υποδομή για ποιοτική υλοποίηση και υποστήριξη του πελατολογίου της.

2010

H Entersoft διευρύνει την σουίτα εφαρμογών της με δύο νέα προϊόντα το Entersoft Retail® και το Entersoft Mobile®. Όπως όλα τα προϊόντα της Entersoft, έτσι και αυτά, είναι πλήρως ενοποιημένα με την σουίτα της Entersoft και υποστηρίζουν πλήρη διασύνδεση με όλα τα γνωστά ERP και εμπορολογιστικά προγράμματα της αγοράς.

Τον Ιούνιο του 2010 απονεμήθηκε στην Entersoft το βραβείο «2010 Microsoft Country Partner of the Year for Greece», αναγνωρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή, καινοτομία και άψογη συνεργασία της με την Microsoft Ελλάς. Η εταιρεία βραβεύθηκε ανάμεσα σε μία πλειάδα εταιρειών από όλο τον κόσμο που αποτελούν κορυφαίους συνεργάτες της Microsoft, καθώς προσφέρει προϊόντα με ηγετικά μερίδια στην ελληνική αγορά, βασισμένα στην τεχνολογία της Microsoft.

Η Entersoft A.E. εντάχθηκε στις «Strongest Companies in Greece» της ICAP Group, ως μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες στην Ελλάδα, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητά της είναι πραγματικά υψηλή. Η διάκριση αυτή αναγνώρισε στην Entersoft, όχι μόνο την τεχνολογική υπεροχή και καινοτομία της αλλά και την επιχειρηματική της αριστεία.

2011

H Entersoft παρουσιάζει την εξέλιξη της Σουίτας των Επιχειρηματικών Εφαρμογών της με το Entersoft Business Suite® Release 4. Η Release 4, προσφέρει νέες δυνατότητες Επιχειρηματικής Ευφυΐας, BI Dashboard Technology και Role Based User Interface που μετατρέπει την πληροφορία σε Επιχειρηματική Επιτυχία.

Παράλληλα, εξέλιξε τις σύγχρονες Entersoft Mobile® εφαρμογές που «αποδεσμεύουν τα στελέχη από τα δεσμά του γραφείου» πέρα από τα αναμενόμενα, σε iPad2, iPhone και Windows compatible devices.

Η Entersoft είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού που διαθέτει την εφαρμογή της το App Store της Apple.

Η Entersoft ενισχύει και διευρύνει το δίκτυο Συνεργατών της εντός και εκτός συνόρων.

2012

Η Entersoft εξαγόρασε την Cardisoft Α.Ε. Η Cardisoft, δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στη διεκδίκηση έργων του Δημόσιου Τομέα καθώς και σε συστήματα για Contact Centers και Voice Portals (φωνητικές πύλες εφαρμογών κι ενημέρωσης).  

Η Entersoft κέρδισε δύο βραβεία στη δέκατη διοργάνωση του θεσμού «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2012».   Το 2ο  Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας 2012 και το 3ο Βραβείο Καλύτερης Εταιρείας Εναλλακτικής Αγοράς 2012.

Η Entersoft τιμήθηκε με δύο επαίνους στα  βραβεία Business IT Excellence Awards 2012. Ο ένας αφορά στην εξωστρεφή στρατηγική προσέγγιση και τη δραστηριότητα της εταιρείας στο εξωτερικό και ο άλλος στην υλοποίηση έργου ERP με την ενοποιημένη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού Entersoft Business Suite®, στον Όμιλο Alfawood.

Η Microsoft Ελλάδος, βράβευσε την Entersoft για τις εφαρμογές της στο Cloud και το Windows Azure. Η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Windows Azure στον διαγωνισμό «Δική σας η Επιχείρηση - Δική σας η Φήμη - Δική σας η Επιλογή», παρουσιάζοντας τις εφαρμογές E-Commerce και Mobile της σουίτας Entersoft Business Suite® σε τεχνολογία Cloud.

2013

Η Entersoft και η Lavisoft σύναψαν εμπορική συνεργασία στρατηγικής σημασίας τον Οκτώβριο του 2013 για την προώθηση προϊόντων της Entersoft από τη Lavisoft. Αντίστοιχα συμφωνήθηκε η προώθηση του ΗRM λογισμικού της Lavisoft από την Entersoft σε δικούς της πελάτες. Η στρατηγική αυτή συμφωνία σε γεωγραφικό επίπεδο περιλαμβάνει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο όπου και οι δύο εταιρείες έχουν παρουσία.

Η εφαρμογή Entersoft Mobile® SFA, Sales Force Automation, αναδείχτηκε νικήτρια στα βραβεία AppWARDS 2013, στην κατηγορία Business & Corporate. 

Η Entersoft A.E., έλαβε το Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδυτικής Δραστηριότητας» στα Business IT Excellence Awards 2013, για τις επενδύσεις της σε νέα προϊόντα (Entersoft Mobile®) καθώς και τη στρατηγική της ανάπτυξη μέσω απόκτησης τεχνολογίας, εισαγωγής της σε νέες αγορές εντός και εκτός συνόρων, μέσω εξαγορών.

2014

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Entersoft ιδρύει θυγατρική εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνεχίζοντας την ανάπτυξή της και την σημαντική ενίσχυση της παρουσίας της σε αγορές του εξωτερικού. Η εταιρεία «ENTERSOFT MIDDLE EAST FZ-LLC» έχει έδρα στο Ντουμπάι.

Τον Ιούλιο του 2014 η Entersoft ανακοίνωσε το νέο επενδυτικό πλάνο της για την τριετία 2014-2016 με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης προϊόντων, στην δυναμική επέκταση σε κάθετες αγορές και σημαντική ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας σε αγορές του εξωτερικού.

Στα Sales Excellence Awards 2014 βραβεύτηκαν για την αξιοποίηση των Entersoft Mobile® εφαρμογών δύο πελάτες της Entersoft οι Electronet & L’Oreal Hellas. Η Electronet για τα καταστήματά της στο Ηράκλειο Κρήτης, «Electronet Πιτσουλάκης-Ρομπογιαννάκης» απέσπασε το GOLD βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμο Κατάστημα για την αξιοποίηση της εφαρμογής Entersoft Mobile® Retail Sales Assistant. Το BRONZE βραβείο στην κατηγορία Τεχνολογίες Πωλήσεων απονεμήθηκε στην L’OREALHellas και στα τμήματα πωλήσεων του κλάδου καταναλωτικών προϊόντων και του κλάδου δερμοκαλλυντικών, για την αξιοποίηση των εφαρμογών Entersoft Mobile® Sales Force Automation & Entersoft Mobile® Merchandising στις λειτουργίες των field πωλήσεων.

Τον Ιανουάριο του 2014 η Entersoft A.E. εξαγόρασε την Alpha Software Solutions. Η εταιρεία αποτελούσε το μεγαλύτερο μεταπωλητή προϊόντων της Entersoft με έδρα στη Θεσσαλονίκη και υποκατάστημα στην Αθήνα. Με αυτή την εξαγορά η Entersoft ενίσχυσε σημαντικά τις υπηρεσίες της προς το πελατολόγιό της.

2015

Οι λύσεις της Entersοft απέσπασαν 2 Sales Εxcellence Awards τον Απρίλιο του 2015 για τα οφέλη πωλήσεων που επέφεραν στις εταιρείες Frezyderm & Golden Brands. Στην κατηγορία Tεχνολογίες Oργάνωσης, για την υλοποίηση της λύσης Entersoft Mobile Sales Force Automation στην εταιρεία Frezyderm η Entersoft απέσπασε το βραβείο SILVER Award. Στην κατηγορία Ψηφιακό Μάρκετινγκ & Social Media στις πωλήσεις, της απονεμήθηκε το βραβείο BRONZE award, για την επιτυχή υλοποίηση των λύσεων Entersoft E-Commerce και Entersoft Social CRM στην εταιρεία Golden Brands.

Τον Μάρτιο του 2015 ο κ. Σταύρος Μένεγος, R&D Director της Entersoft, διακρίθηκε με το διεθνή τίτλο Microsoft Regional Director. Η Microsoft αναγνώρισε τη βαθιά του γνώση σε θέματα τεχνολογίας και τεχνολογικών επιχειρηματικών αποφάσεων. Η προσήλωση της Entersoft στην εφαρμόσιμη καινοτομία σε συνδυασμό με τις σημαντικές και πολυετείς επενδύσεις της σε έρευνα και τεχνολογία, συνέβαλλαν καθοριστικά στη διάκριση αυτή.

2016

Τον Φεβρουάριο του 2016 η Entersoft συμμετέχει στο Mobile World Congress 2016 που διεξάγεται στην Βαρκελώνη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση του Entersoft Mobile Sales Force Automation & Field Marketing.

Παράλληλα, και ενώ τα έσοδα επανέρχονται σε διψήφιο ποσοστό ανόδου παρά την παρατεταμένη κρίση στην αγορά, διευρύνει το πελατολόγιό της με σημαντικές νέες συμβάσεις για ERP, CRM και Mobile SFA με πελάτες όπως η WIND, ΤΕΡΝΑ ΑΕ, SHOP & TRADE, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ, ALCHIMICA, LAPIN, ALBA ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, AGRIS, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, INTERWOOD ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ, ΒΑΝΟΣ ΕΦΟΔΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΕ, ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙ και πολλές άλλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις μέσω του δικτύου συνεργατών.

2017

Το Μάρτιο του 2017 ολοκληρώνεται η πλήρης αξιολόγηση του Entersoft Mobile CRM/Sales Force Automation (SFA) από senior αναλυτές των Technology Evaluation Centers (TEC), που διεξάγει έρευνες και μελέτες επιλογής λογισμικού για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας εξαιρετική βαθμολογία έναντι γνωστών και παγκοσμίου φήμης προμηθευτών και προϊόντων όπως το Microsoft Dynamics CRM, SalesForce CRM, Netsuite.

Η Entersoft, στο πλαίσιο του πλάνου ανάπτυξης νέων προϊόντων παρουσιάζει τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς το Entersoft Warehouse Management System (WMS) το οποίο χαρακτηρίζεται από την ενοποιημένη λειτουργία του με τα ERP συστήματα της Entersoft αλλά και με ERP άλλων κατασκευαστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ απευθύνεται σε όλες τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να οργανώσουν και να παρακολουθήσουν τις αποθήκες και τα logistics τους, με βασικούς κλάδους το Χονδρεμπόριο και τις Διανομές, τη Βιομηχανία και τη Μεταποίηση, καθώς και το Λιανικό Εμπόριο.

2018

Τον Απρίλιο του 2018 η Entersoft ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς της δραστηριότητας Enterprise Mobility της SiEBEN, κυριαρχώντας πλέον στην αγορά αυτή και διευρύνοντας το πελατολόγιό της με σημαντικές εταιρείες όπως οι FRIGOGLASS, MARS, MONDELEZ, NUMIL, PEPSICO, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΟΝ, ΕΛΓΕΚΑ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΙΚΑΣ, ΓΙΩΤΗΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, DRUCKFARBEN, AVON COSMETICS κ.λπ. Με την απόκτηση του προϊόντος Pocketbiz ενισχύει με λύσεις για Android λειτουργικά συστήματα το υπάρχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων της σε Apple iOS και Windows 10.

Το Νοέμβριο του 2018 η Entersoft διοργανώνει το 1ο Entersoft Business Conference, φέρνοντας σε επαφή πάνω από 500 κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη, πελάτες και συνεργάτες της, που ενημερώθηκαν για την πρακτική πλευρά του ψηφιακού μετασχηματισμού, σηματοδοτώντας τη διαρκή διεύρυνση της εμπιστοσύνης και της συμμετοχής στο “οικοσύστημα Entersoft”.

Μέσα στο 2018, το Entersoft WMS βραβεύεται στα Supply Chain Awards με δύο (2) χρυσά βραβεία και ως αυτόνομη συμμετοχή αλλά και σε συνεργασία με την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, ενώ την ίδια χρονιά της απονέμεται η διάκριση “Diamonds of Greek Economy Awards 2018” στο πλαίσιο του ομώνυμου Forum Επιχειρηματικής Αριστείας.

2019

Τον Απρίλιο του 2019 η Entersoft διοργανώνει με επιτυχία το 2ο Entersoft Business Conference στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώνονται πάνω από 400 υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας για ενημέρωση πάνω στα πρακτικά ζητήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Τον Ιούνιο του 2019 η Entersoft ανακοινώνει την επιλογή (από τα head offices της Microsoft) του Τεχνικού της Διευθυντή Σταύρου Μένεγου, ως Microsoft Regional Director για την Ν/Α Ευρώπη για μια ακόμη φορά, διάκριση που επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη εμπειρία του και τη στρατηγική επενδύσεων της εταιρείας.

Παράλληλα, το Microsoft Power BI, το πανίσχυρο business analytics service της Microsoft, για ανάλυση και παρουσίαση δεδομένων με εκπληκτικά, διαδραστικά reports και dashboards, ανακοινώνει την ενσωμάτωση του “Entersoft Power BI Connector” στους Certified Connectors του.

Μέσα στο καλοκαίρι, η Entersoft λανσάρει τον “Entersoft Analyzer” που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα από οποιοδήποτε browser/device, μία ακόμη web-based εφαρμογή στο πλαίσιο του “Entersoft cloud”.

Σημαντική διάκριση για τις mobile λύσεις της η επιλογή της Entersoft ανάμεσα στους 10 κορυφαίους παρόχους Field Service λύσεων σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο από το διεθνές περιοδικό CIO Applications Europe και τη διακεκριμένη ομάδα του.

Επίσης, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Entersoft διακρίνεται στα βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας “Diamonds of Greek Economy Awards 2019”, καθώς και στα “ΧΡΗΜΑ Επιχειρηματικά βραβεία” στην κατηγορία “Επιχειρηματική καινοτομία”, ενώ το Δεκέμβριο του 2019, το Entersoft Business Suite πιστοποιείται από τις Βουλγαρικές αρχές για την πλήρη συμμόρφωσή του με τo νέο φορολογικό κανονισμό N-18 και συγκαταλέγεται στα ελάχιστα ERP πλήρους κλίμακας που έχουν πιστοποιηθεί για τη λειτουργικότητά τους τόσο για λιανικές όσο και χονδρικές πωλήσεις.

2020

Τον Μάρτιο του 2020 η Entersoft εισάγεται στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (μετάταξη από την ΕΝ.Α.) προσελκύοντας πλήθος νέων επενδυτών με βάση τα εξαιρετικά χρηματοοικονομικά της στοιχεία.

Στις αρχές της χρονιάς, ανακοινώνει τη σειρά Entersoft Mobile Cross platform - Cross device για τα Mobile προϊόντα της, που εγκαινιάζει τη χρήση κοινού software, κοινής λειτουργικότητας, κοινής λογικής user interface και ενιαίας διαδικασίας εκπαίδευσης των χρηστών, για κάθε λειτουργικό σύστημα και κάθε συσκευή, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ηγετική της θέση στο Enterprise mobility.

Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης και έγκαιρης ενσωμάτωσης θεσμικών αλλαγών, εντάσσει στα συστήματά της την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων (πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ) παράλληλα με την ολοκληρωμένη λύση e-Invoicing (eΤιμολόγησή μου) & MDA (myDATA) της θυγατρικής της Retail Link, η οποία καλύπτει και τη διασύνδεση με οποιοδήποτε ERP τρίτου κατασκευαστή, ενώ αποτελεί πιστοποιημένο από την ΑΑΔΕ πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Το Φθινόπωρο λανσάρει τη νέα γενιά εφαρμογών Entersoft Business Suite 2020 με state-of-the-art τεχνολογικές επιλογές, δραστική αναβάθμιση του user interface και ενσωμάτωση AI/ML μοντέλων σε όλα τα υποσυστήματα.

Ολοκληρώνεται παράλληλα η πρώτη από τις προγραμματισμένες εξαγορές του Ομίλου, με την απόκτηση της δραστηριότητας ERP Plexis της Computer Life στον κάθετο κλάδο της ένδυσης/παραγωγής ρούχου & γούνας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επερχόμενη περίοδο ανάκαμψης στην αγορά αυτή και διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τη γκάμα των κάθετων αγορών που καλύπτει.

Στο τέλος της χρονιάς ολοκληρώνεται η «ηχηρή» στρατηγική εξαγορά της Optimum, ισχυρής εταιρείας στο χώρο των λύσεων για την εφοδιαστική αλυσίδα, δίνοντας στην Entersoft ηγετική θέση στον κλάδο με την πιο ολοκληρωμένη πρόταση προηγμένων λύσεων λογισμικού και ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο.

2021

Η αυγή της χρονιάς σηματοδοτείται από την εξαγορά της Wedia, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη απαιτητικών Web και eCommerce εφαρμογών, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών digital marketing, εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνολική πρόταση της Entersoft στην αγορά.

Την ίδια περίοδο, η Entersoft εγκαινιάζει το νέο Κέντρο Υλοποίησης & Ανάπτυξης λογισμικού, στην Πάτρα σε συνεργασία με το τοπικό Πανεπιστήμιο.

Σε προϊοντικό επίπεδο, δημιουργείται η οικογένεια προϊόντων "SCM 360" η οποία απευθύνεται στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, συνδυάζοντας software, analytics, hardware, αυτοματισμούς και υπηρεσίες για την κάλυψη κάθε μεγέθους και πολυπλοκότητας έργων logistics.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του πλάνου εξέλιξης των λύσεων της, η Entersoft επενδύει σε MRPII (Manufacturing Resource Planning & Shop Floor Control), καθώς επεκτείνει το πελατολόγιό της σε όλο και περισσότερες και απαιτητικότερες βιομηχανικές μονάδες, ενώ με δυο νέα προϊόντα ενισχύει τη φαρέτρα του δικτύου συνεργατών της: το EBS Commercial Cloud & το Expert Standard Cloud που προσφέρουν Hosting στο Azure και full SaaS infrastructure.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Entersoft λαμβάνει μία σημαντική διάκριση καθώς συμπεριλαμβάνεται στους Greek Business Champions της δεκαετίας 2010-2020, για τη διατήρηση σταθερής ανοδικής πορείας, με διαρκείς επενδύσεις στις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού για τις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους.

 

2022

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του Ομίλου στο εξωτερικό, η Entersoft αποκτά το 75% της BIT Software στη Ρουμανία, όπου σε συνδυασμό με την υπάρχουσα θυγατρική της, διπλασιάζει το εύρος της αγοράς στην οποία απευθύνεται.

Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνει την απορρόφηση των θυγατρικών της Optimum και Retail@Link και προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας LOGON ΑΕ, δημιουργώντας νέο Κέντρο Υλοποίησης Λογισμικού στη Λάρισα.

Την ίδια περίοδο η Entersoft γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

H χρονιά συνεχίζεται δυναμικά με σημαντικές βραβεύσεις:
•   Στα Supply Chain Awards απέσπασε χρυσή διάκριση στην κατηγορία “Υπηρεσίες Logistics & Μεταφορών” για το έργο που υλοποιήθηκε στη ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, αργυρή διάκριση στην κατηγορία “Αποδοτικότητα & παραγωγικότητα στα logistics” για τη λύση στην ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και χάλκινο βραβείο στην κατηγορία “Αριστεία και Μετασχηματισμός στην εφοδιαστική αλυσίδα” για το έργο της ROLCO.
•   Στα Retail Business Awards απέσπασε χρυσή διάκριση στην κατηγορία “Retail Logistics” για τη λύση της στο logistics center της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και αργυρές διακρίσεις στις κατηγορίες “Best Digital Transformation Retailers” και “ Retail Loyalty / Reward Cards and Programs” για τις συνδυαστικές λύσεις στην MARKS n' SPENCER.
•   Στα Manufacturing Awards, η Entersoft έλαβε την ύψιστη διάκριση του Industry Provider of the Year μαζί με επιπλέον τέσσερεις διακρίσεις για τα έργα βιομηχανικής παραγωγής που υλοποιήθηκαν στην ROLCO (χρυσό βραβείο), στην VIOMAL και στην GRANTEX (αργυρό βραβείο) και στην ΣΟΥΡΩΤΗ (χάλκινο βραβείο).

Το Νοέμβριο, η Entersoft εξαγοράζει το SmartPharmaSys και SmartMediSys από τη SMARTWARE INTERNATIONAL S.A και απευθύνεται πλέον δυναμικά στον κλάδο των φαρμακείων και της ιατρικής κοινότητας, καθώς και στον κλάδο της εντατικής Λιανικής με το SmartRetail.