Εταιρική Διοίκηση

Business image created by Pressfoto - Freepik.com

Αντώνης Κοτζαμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Αντώνης Κοτζαμανίδης είναι κάτοχος διδακτορικού στην Πληροφορική από το Imperial College of Science, Technology & Medicine.  Εργάστηκε για δέκα χρόνια ως Software Developer, Διευθυντής Παροχής υπηρεσιών Μεγάλων Έργων και Αναπληρωτής Γενικός διευθυντής στην εταιρεία Computer Logic και LogicDIS. Το 2002 μαζί με άλλα στελέχη ίδρυσαν την Entersoft, στην οποία ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Μέχρι σήμερα από αυτή τη θέση συμμετέχει στη διαρκή ανάπτυξη της εταιρείας από μία startup σε έναν όμιλο εταιρειών λογισμικού για επιχειρήσεις με παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή με περισσότερα από 250 στελέχη και πελάτες σε 19 χώρες. Το 2008 δρομολόγησε την εισαγωγή της εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑΑ. Από το 2009 μέχρι σήμερα υλοποίησε την ίδρυση 3 θυγατρικών σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε πέντε εξαγορές μικρότερων εταιρειών (Novacon, RetailLink, Cardisoft and Alpha Software Solutions). Έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΠΕ και του ΣΕΚΕΕ και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Σταύρος Μένεγος, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης

Ο Σταύρος Μένεγος είναι Μηχανικός Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πολυτεχνείο της Πάτρας και κατέχει Masters of Science από το Imperial College of Science, Technology and Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Για οκτώ χρόνια ήταν υπεύθυνος σχεδίασης και ανάπτυξης του περιβάλλοντος εφαρμογών Ωmega της Computer Logic. Το 2000 ανέλαβε τη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και τις στρατηγικές τεχνολογικές επιλογές της εταιρείας LogicDIS. Από το 2002 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης της Entersoft, έχοντας πλήρη ευθύνη για τις τεχνολογικές πλατφόρμες και διαδικασίες της εταιρείας και την ανάπτυξη όλων των προϊόντων της.

Χαράλαμπος Αβρατόγλου, Διευθυντής Υποστήριξης & Διάδοσης Γνώσης

Ο Χαράλαμπος Αβρατόγλου είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επί δεκαπέντε χρόνια σχεδιάζει, αναπτύσσει και επιβλέπει την παραγωγή πλήθους γνωστών εμπορικών εφαρμογών όπως Professional, Defacto, LogicDIS Prime ERP, LogicDIS Business ERP, LogicDIS HRM κ.α. Ηγήθηκε της σχεδίασης του περιβάλλοντος ανάπτυξης Ωmega της Computer Logic. Το 2000 ανέλαβε Τεχνικός Διευθυντής στη LogicDIS. Σήμερα είναι Διευθυντής Υποστήριξης & Διάδοσης Γνώσης στην εταιρεία.

Κάτια Παπαχριστοπούλου, Διευθύντρια Marketing & Presales Division

Η Κάτια Παπαχριστοπούλου είναι Φυσικός. Επί δεκαπέντε χρόνια εργάστηκε στην εταιρεία Computer Logic και στην LogicDIS στην ανάλυση και σχεδίαση πλήθους εφαρμογών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Ορίζοντες, Defacto, Personnel), ενώ το 1996 τίθεται επικεφαλής των ομάδων ανάπτυξης στην πλατφόρμα Ωmega (LogicDIS Prime/Business ERP, ERP/Securities κλπ). Το 2002, μαζί με άλλα στελέχη ιδρύουν την Entersoft, όπου αναλαμβάνει Διευθύντρια Ανάπτυξης Εφαρμογών. Από το 2018 και μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Marketing του ομίλου.

Κωνσταντίνος Φωκάς, Γενικός Διευθυντής, Enterprise Applications Division

Ο Κωνσταντίνος Φωκάς έχει 25 χρόνια εμπειρίας στη παροχή υπηρεσιών και λύσεων σε πληροφοριακά συστήματα. Από το 1997 έως το 2002 είχε αναλάβει θέσεις Project Manager και Διευθυντή Υπηρεσιών στις εταιρίες Computer Logic και LogicDIS, μετά τη σχετική συγχώνευσή τους. Το 2002 συν-ίδρυσε την NOVA CONSULTING A.E., εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε συστήματα ERP και εφαρμογές Mobile, στην οποία κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το 2009, μετά την εξαγορά της NOVA CONSULTING A.E., από την Entersoft A.E., ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Υπηρεσιών & Υποστήριξης της Entersoft A.E.. Σήμερα έχει αναλάβει την Γενική Διεύθυνση του τμήματος Enterprise Applications.

 

Σωτήρης Κούκιας, Εμπορικός Διευθυντής, Internet Mobile Cloud Division

Ο Σωτήρης Κούκιας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Για οκτώ έτη εργάστηκε σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών (Vector) και εξειδικευμένων πληροφορικών συστημάτων σε θέματα οργάνωσης διαδικασιών παραγωγής και logistics (Mancom) λαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης ως σύμβουλος. Από το 1998 και για δέκα έτη εργάστηκε στην KPMG με ευθύνη για τους τομείς ERP και Project Management στην Ελλάδα. Από το 2008 και για οκτώ έτη ήταν Διευθυντής Πωλήσεων των προϊόντων λογισμικού και υλικού της SCAN στους τομείς διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και security. Από το 2016 έως σήμερα κατέχει την θέση του Εμπορικού Διευθυντή της Entersoft στο τμήμα Internet - Mobile - Cloud της εταιρείας.

Κωνσταντίνος Κοτζαμανίδης, Διευθυντής Υπηρεσιών IMCD

Ο Κωνσταντίνος Κοτζαμανίδης ειναι απόφοιτος του University of Newcastle-upon-Tyne και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Masters of Science από το Imperial College of Science, Technology and Medicine του Πανεπιστημίου του ΛονδίνουΤο 1999 ξεκίνησε ως Software Developer στην Computer Logic στα συστήματα Διαχείρησης Παραγωγής. Από το 2003 συνεχίζει στην Entersoft αρχικά ως Senior Software Engineer και από το 2009 ως Project Manager όπου ανέλαβε αρμοδιότητες σε πλήθος μεγάλων έργων ERP & CRM. Το 2012 αναλαμβάνει τον ρόλο του Διευθυντή Υπηρεσιών στο τμήμα Internet, Mobile & Cloud Division με ευθύνη των ομάδων υλοποίησης και έργων σε συστήματα Mobile Sales Force Automation (SFA) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 

Σάκης Καραμητρούσης, Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδας

Ο Σάκης Καραμητρούσης είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 1993 εργάστηκε στον τομέα Πωλήσεων στην Computer Logic B. Ελλάδος σε διάφορες θέσεις ευθύνης και στη συνέχεια ανέλαβε τη Διεύθυνση Πωλήσεων στον Τομέα Έργων της LogicDIS. Το 2003 ανέλαβε την Εμπορική Διεύθυνση της Entersoft Β. Ελλάδος, ενώ το 2009 ανέλαβε τη θυγατρική Entersoft Bulgaria του ομίλου, την οποία οδήγησε στα πρώτα της βήματα και στην απόκτηση των πρώτων σημαντικών πελατών της. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υποκαταστήματος Βορείου Ελλάδος που αριθμεί πάνω από 55 στελέχη, συνεργάτες σε όλη την Β. Ελλάδα και περισσότερους από 1.000 πελάτες.

Στέφανος Μαρμαρίδης, Διευθυντής Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος

Με αφετηρία έναν διαφορετικό κλάδο, αυτόν της Γεωπονικής τον οποίο εγκατέλειψε χάρη στην μεγάλη αγάπη που είχε στον χώρο τον υπολογιστών, το 1983 πήρε την ευκαιρία που του έδωσε το τμήμα Προγραμματιστών Αναλυτών του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας και έτσι ξεκίνησε την καριέρα του στον κλάδο της Πληροφορικής. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Developer και στη συνέχεια ως Υπεύθυνος IT στην εταιρεία STANDOX. Το 1991 δημιούργησε την ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, την πρώτη του εταιρεία στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιανουάριο του 2014, αποφάσισε από κοινού με την Διοίκηση της Entersoft να ενταχθεί στην ομάδα της, μαζί με τα στελέχη της ΑΛΦΑ. Η θέση που κατέχει είναι αυτή του Διευθυντή Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος.

Μιχάλης Μπακούρης, Διευθυντής Ανάπτυξης Διεθνών Επιχειρήσεων

Ο Μιχάλης Μπακούρης εργάζεται για την οικοδόμηση και συνεργασία διεθνών ομάδων, προϊόντων και έργων από το 1992. Το 1998 εντάχθηκε στην Computer Logic έχοντας αναλάβει τη διαχείριση των μεσαίων και μεγάλων έργων ERP και στη συνέχεια ανέλαβε ως επικεφαλής το τμήμα Financials Division-ERP Products τηςSingularLogic. Το 2006 εντάχθηκε στην ομάδα της Profile Software, όπου ως Chief Operations Officer ηγήθηκε της Μονάδας Χρηματοοικονομικών Επιχειρήσεων και της διεθνούς επέκτασης της εταιρείας στον κλάδο των Τραπεζών και Wealth Management. To 2014 έγινε μέλος της Entersoft και τώρα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Διεθνών Επιχειρήσεων. Ο Μιχάλης έλαβε το διδακτορικό του από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) το 1995.